Bereiden

Snij elke kipfilet in 2 dunne lapjes. Laat ze kleuren in een pan met olijfolie – 3 minuten aan elke kant – en kruid met peper en zout. 

Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.

Haal de kip uit de panen stoof in diezelfde pan de knoflook en de gesnipperde basilicum 2 minuten aan. 

Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. 

Leg de kippenlapjes in de saus, zet het deksel op de pan en laat nog 10 minuten verder garen op middelhoog vuur. 

Ingrediënten

voor 4 personen

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ontdek ook andere recepten

Pizza naar keuze

Bereiden Heb je nog nou een klein restje bolognese saus over en is dat niet genoeg voor over de pasta of om lasagne mee te maken? Niet weggooien! Haal een pizzabodem in huis en bereid je eigen pizza.  Ontdek hier ook onze huisgemaakte pizza’s 😉 

Croque boem boem

Bereiden Heb je nog nou een klein restje bolognese saus over en is dat niet genoeg voor over de pasta of om lasagne mee te maken? Niet weggooien! Maak er een croque boem boem van.  Vul de uitgeholde paprika afwisselend met een laagje spaghettisaus en

Gevulde paprika

Bereiden Snijd het topje van de paprika en verwijder de zaadlijsten.   Vul de uitgeholde paprika afwisselend met een laagje spaghettisaus en een laagje gekookte rijst.   Werk af met geraspte kaas.   Bak de gevulde paprika’s in en op 180°C voorverwarmde oven tot de

Gehaktballen in tomatensaus

Bereiden Meng mosterd, ei, de fijngesnipperde sjalot,  paneermeel, het paprika- en chilipoeder onder het gehakt en meng met de handen goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt.  Voor de bouillon: Vul een kookpot met water en breng tot tegen het kookpunt. Voeg er alle