Bereiden

Meng mosterd, ei, de fijngesnipperde sjalot,  paneermeel, het paprika- en chilipoeder onder het gehakt en meng met de handen goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt. 

Voor de bouillon:

Vul een kookpot met water en breng tot tegen het kookpunt. Voeg er alle ingrediënten voor de bouillon aan toe. Pocheer de gehaktballetjes een vijftal minuten in de bouillon en haal ze eruit. Zeef de bouillon en zet even aan de kant.

Voor de tomatensaus:

Laat een flinke klont boter smelten in een kookpot. Stoof er de gesnipperde ui in aan en voeg dan nog een extra klont boter toe om de roux te maken. Doe beetje bij beetje bloem bij de boter en blijf goed roeren tot je een roux hebt. Laat de roux even drogen op het vuur.

Giet beetje bij beetje de bouillon bij de roux en blijf goed roeren tot de saus mooi glad is. Voeg de gehakte tomaten toe, samen met een takje rozemarijn en tijm, wat oregano en peper. Laat de saus een tiental minuutjes sudderen. 

Ingrediënten

voor 4 personen

Voor de bouillon

Voor de tomatensaus

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ontdek ook andere recepten

Pizza naar keuze

Bereiden Heb je nog nou een klein restje bolognese saus over en is dat niet genoeg voor over de pasta of om lasagne mee te maken? Niet weggooien! Haal een pizzabodem in huis en bereid je eigen pizza.  Ontdek hier ook onze huisgemaakte pizza’s 😉 

Croque boem boem

Bereiden Heb je nog nou een klein restje bolognese saus over en is dat niet genoeg voor over de pasta of om lasagne mee te maken? Niet weggooien! Maak er een croque boem boem van.  Vul de uitgeholde paprika afwisselend met een laagje spaghettisaus en

Gevulde paprika

Bereiden Snijd het topje van de paprika en verwijder de zaadlijsten.   Vul de uitgeholde paprika afwisselend met een laagje spaghettisaus en een laagje gekookte rijst.   Werk af met geraspte kaas.   Bak de gevulde paprika’s in en op 180°C voorverwarmde oven tot de

Gehaktballen in tomatensaus

Bereiden Meng mosterd, ei, de fijngesnipperde sjalot,  paneermeel, het paprika- en chilipoeder onder het gehakt en meng met de handen goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt.  Voor de bouillon: Vul een kookpot met water en breng tot tegen het kookpunt. Voeg er alle