Bereiden
Meng mosterd, ei, de fijngesnipperde sjalot, paneermeel, het paprika- en chilipoeder onder het gehakt en meng met de handen goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt.
Voor de bouillon:
Vul een kookpot met water en breng tot tegen het kookpunt. Voeg er alle ingrediënten voor de bouillon aan toe. Pocheer de gehaktballetjes een vijftal minuten in de bouillon en haal ze eruit. Zeef de bouillon en zet even aan de kant.
Voor de tomatensaus:
Laat een flinke klont boter smelten in een kookpot. Stoof er de gesnipperde ui in aan en voeg dan nog een extra klont boter toe om de roux te maken. Doe beetje bij beetje bloem bij de boter en blijf goed roeren tot je een roux hebt. Laat de roux even drogen op het vuur.
Giet beetje bij beetje de bouillon bij de roux en blijf goed roeren tot de saus mooi glad is. Voeg de gehakte tomaten toe, samen met een takje rozemarijn en tijm, wat oregano en peper. Laat de saus een tiental minuutjes sudderen.
Ingrediënten
voor 4 personen
- 800g gehakt
- mosterd
- 2 eitjes
- 2 sjalotten
- 2 eetlepels paneermeel
Voor de bouillon
- 8 takjes peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 10 blaadjes basilicum
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels paneermeel
Voor de tomatensaus
- boter
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 6 eetlepels bloem
- 800 ml gezeefde bouillon
- 1 kg gehakte tomaten
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm