Bereiden

Hak de vijgen grof en meng ze met de madera. Madera is een versterkte, zeer lang houdbare wijn. Laat deze mengeling een 10-tal minuten trekken. 

Maak in de kipfilets een snede, zodat er een soort van enveloppe ontstaat.  

Vul de kipfilets met de gehakte vijgen en steek ze dicht met een prikkertje. Kruid met peper en zout.

Bak de kipfilets in een pan met hete olie aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur iets lager en laat ze nog 6 à 8 minuten braden, tot het vlees gaar is.

Doe ten slotte de boter en het paprikapoeder in de pan en overgiet er de kipfilets mee.

Ingrediënten

voor 4 personen

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ontdek ook andere recepten

Pizza naar keuze

Bereiden Heb je nog nou een klein restje bolognese saus over en is dat niet genoeg voor over de pasta of om lasagne mee te maken? Niet weggooien! Haal een pizzabodem in huis en bereid je eigen pizza.  Ontdek hier ook onze huisgemaakte pizza’s 😉 

Croque boem boem

Bereiden Heb je nog nou een klein restje bolognese saus over en is dat niet genoeg voor over de pasta of om lasagne mee te maken? Niet weggooien! Maak er een croque boem boem van.  Vul de uitgeholde paprika afwisselend met een laagje spaghettisaus en

Gevulde paprika

Bereiden Snijd het topje van de paprika en verwijder de zaadlijsten.   Vul de uitgeholde paprika afwisselend met een laagje spaghettisaus en een laagje gekookte rijst.   Werk af met geraspte kaas.   Bak de gevulde paprika’s in en op 180°C voorverwarmde oven tot de

Gehaktballen in tomatensaus

Bereiden Meng mosterd, ei, de fijngesnipperde sjalot,  paneermeel, het paprika- en chilipoeder onder het gehakt en meng met de handen goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt.  Voor de bouillon: Vul een kookpot met water en breng tot tegen het kookpunt. Voeg er alle