AUBRAC, VERUIT HET BESTE RUNDERRAS

Aubrac runderen zijn authentieke, van oorsprong Franse runderen die voornamelijk ten zuiden van het Centraal Massief grazen.

Het vlees van Aubrac runderen laat zich kenmerken door een donkerrode kleur. Daarnaast is het ook sappig, kruidig en verfijnd. Kortom: een prachtig stuk vlees van hoge kwaliteit met een heerlijke romige smaak.

De Aubrac runderen die aangeboden worden in Slagerij Lavens kweken wij eigenhandig op het ouderlijk hof van Jeroen. De runderen kunnen er in alle rust, te midden van de uitgestrekte weilanden in de Meetkerkse moeren grazen. De dieren krijgen er rustig de tijd om te groeien. In de zomer grazen ze stressloos in de weides terwijl ze in de winter genieten van een gemengde granen diner.

Ontdek dit heerlijk vlees in onze winkel!

BAK JIJ DE BESTE BIEFSTUK?

Haal de biefstuk een half uurtje voor het bakken uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.  Een koud stuk vlees in een hete pan leggen doet het vlees schrikken, wat resulteert in taai vlees. (Dit is een beetje zoals met koude voeten in een warm bad stappen.)

Kruid het vlees voordat je het in de pan legt met peper en zout. Eerst peper, dan zout. Doe dit aan beide zijden maar let op dat je niet teveel peper gebruikt, dit kan verbranden in de pan.

Smelt een 25 gram boter (ietsje meer dan een soeplepel).

De boter is voldoende gesmolten wanneer alle belletjes uit de boter verdwenen zijn. Zo weet je dat de pan heet genoeg is om de steak te bakken. Leg de biefstukken in de pan, let hierbij op dat de

stukken vlees niet tegen elkaar liggen. Hou de biefstukken in beweging en wanneer de ene zijde mooi bruin is, draai je deze om.

Na ongeveer 1 minuut bakken, voeg je nog een grote

soeplepel boter toe. Zo voorkom je dat het braadvet gaat

verbranden, en worden de vleessappen nog smaakvoller.